Prelekcja nt. win z upraw ekologicznych
26 czerwca w Salonie Kawy i Wina odbyła się prelekcja której motywem przewodnim były naturalne wina z upraw ekologicznych oraz wina na letnie grillowanie. Prelekcję poprowadziła Pani Jolanta Rohulko z firmy "Centrum Wina". Na prezentacji klienci poznali cydr lubelski , wina Blanc de Pacs, Mas Petit, Cava z winnicy ekologicznej Pares Balta, argentyńską Asticę oraz urugwajski Pueblo del sol. Wszystkie wina można nabyć w cenach promocyjnych do końca lipca w Sieci handlowej "Sużyw".
Tego samego wieczora odbyła się również prezentacja serów holenderskich: old peter, młoda gouda kozia z pokrzywą, młoda gouda kozia z pomidorami, młoda gouda kozia z kozieradką oraz młoda gouda kozia którą poprowadziła Pani Marta Sternal. Wszystkie te sery oraz inne np. gran moravia, gouda krowia z chili czy z orzechami włoskimi z asortymentu firmy "Specjały Morawskie" można nabyć w sieci handlowej "Sużyw" w promocyjnych cenach.