W naszych sklepach nie znajdziesz pieczywa z mrożonego ciasta!
Wszystkie nasze sklepy zaopatrywane są przez okoliczne piekarnie tylko w pieczywo wypiekane każdego ranka ze świeżego ciasta, NIE GŁĘBOKO MROŻONEGO!
Pamiętajmy, że pieczywo wypiekane z głęboko mrożonego ciasta jest niezdrowe!
Dlaczego?
Mrożone wypieki zamrażane są ciekłym azotem, następnie pakowane do kartonów i przechowywane w chłodni przez około pół roku. Stamtąd rozsyła się je do sklepów, które sprzedają je jako „świeże pieczywo prosto z pieca”.
Nawet proces produkcji takiego pieczywa wygląda zupełnie inaczej. Przede wszystkim do "mrożonego" dodaje się liczne ulepszacze czy konserwanty, jak na przykład ropionian wapnia (E-282) przeciw pleśniom czy konserwujący sorbinian potasu (E-202). Oba składniki mogą powodować reakcje alergiczne, o czym oczywiście na próżno szukać informacji w supermarketach czy na etykietach.
Nie daj się nabrać!